// Strawberry Cupcake
[close]



Fatin Nuratiqah
24/3/1997
Farid Iskandar
Kajang

► My Biography
► My Stuff
► My Friends
► My Diary



Template & Skin by : Husnaa.
Big help from : Wani | WHI | C4U | Una





Older Post
Thursday, 18 April 2013 | 08:38 | 0 Sweet Cupcake
Assalamualaikum. :( . serius hari nie aten takde mood. you know because of what? because of him ! Kat otak nie banyak giler soalan yang nak ditanya kat die. Tapi aku takot nak tnya kat die cuz !! aten takot die tachink. iyelar die nie sensitive sikit. asyik2 ngajok. ya allah , kalo die nganjok susah giler nak pujuk . lagi senang aten nak pujuk kucing drpd die. betul nie. :p hahaha. Ok. Korang nak tau , kitaorang kapel tak macam orang lain. kitaorang tak text , call , meet . kitaorang just whatsapp jew. Dah hampir berapa minggu dah aten tak text die. Iyelar kan fon aten tgah rosak then die tak boleh nak whatsapp aten. tapi kan takkan lah nak text bertanya khabar pon tak boleh? now aten still think that i'm i still single or couple. seriusly. and lagi satu die nie banyak sangat rahsia die. aten rase macam die nie ad something jew? seriusly. dengan cara die layan layan aten. Macam die nak game aten . ok kite tgok akhir cerita aten ngan die. Samada ad andaian aten nie betul atau tak. hehe *evil laugh* . 

extra : dah 3 hari berturut2 aten mimpikan my ex bf iaitu rushaidi. seriusly. tak tau asal. 1) mimpi aten nmpk die jmpaa the whole of my family. n aten nmpk dorang tgah gelak2. 2) die tgah main dengan saudara aq yang kecik2, 3) kat masjlis kawin seseorang tapi tak tau sape punya. aten ngan die pakai satu warna tapi bukan baju kawin. damm ! asal aq boleh mimpikan die. -.- . Nak kate rindu kat die mmg tak lah maybe. Maybe aten rindu zaman aten kapel ngan die kot. iyelar. die tak pernah miss one day call aten. hari2 kol. tak malam siang or petang. Kalo tak sebab hal keluarga mmg aten tak nak lepaskan die. T.T . How i miss that time.

Thursday, 11 April 2013 | 08:08 | 0 Sweet Cupcake
Assalamualaikum kum kum kum kum kum . haha. sewel. :P . ok sumpah hari nie happy giler CUZ Is a.k.a my hunny bunny replay my mesej aten. ok syg awk. :* . Back to our story , tadi aten skype ngan gang aten mase sekolah rendah. ok sumpah rindu giler ngan dorang semua. terutama fatin natasha , mell , tasha n si bapok kesayangan semua aisyraf . jahat kan aten pergi panggil die bapok. well :p muhahahhaha. xD . cmne dorang dpt skype aten? aten yang bagi. iyelar sekarang ayah dah tak benarkan kluar sgt. anak dara lah katekan. haha. so kitaorang skype jelah . YA ALLAH ! sumpah rindu giler kat dorang. boleh bayakan tak kalo perempuan tak jumpa lame tup2 jumpa. haha. camtu lah kitaorang. menjerit giler sakan. kalo boleh pelok dorang dah lame lah aten pelok dorang. :') . lame gak lah kitaorang skype. hampir 3-5 jam. hebat kan. mcm2 story. aten nie dah mcm minah kepoh kat sne. paling hebat bercerita pasal memories mase sekolah rendah. haha. insyallah kalo ayah baik hati kitaorang nak meet kat times square. aumm . sumpah excited nak jmpa dorang. yang tak boleh belah. sempat lagi dorang perli aten . dorang kate kalo dulu ko bergaya cmnie kan bagus. barulah comel. nie tidak ! dah mcm anak org asli ! jahat kan. T.T . Lagi satu dorang kate 'WEY !! MUKE KO NMPK CERAH KOT!! pakai fair and lovely lah tu. :p. haha. jahat kan. hello muke aten tak boleh pakai fair n lovely . nnti muke aten rosak. so the end of my story. korang aku rindu giler tahap babun ngan korang. thank cuz still ingat our friendship. syg korang ketat2. :'*

Wednesday, 10 April 2013 | 08:55 | 0 Sweet Cupcake
Assalamualaikum n salam satu malaysia.
giler lame aten tak updated blog nie. sian blog dah terbengkalai buat sementara waktu. hahahha. iyelar kan sekarang aten dh buzy mcm perdana menteri kite. hahaha. bajet2 jekan. xD. Ok back to our story. nak dijadikan cerita ibu nak bawak kitaorang satu keluarga pergi melancong. yepeee !! cube teka pergi mne?? awww tak tau lah tu. jup2
 'welcome to vietnam'
 what a happy momment. haha. nak tau barang ap yg aten nak bawak. well tak banyak pon  
1) shawl / pashmina n tudung bawal
          2) baju n seluar of course lah wajib bawak
3) beg mekaplike bedak, cream , sikat , lips ice, eyeliner
4) camera 
5)money.

haha. sikit kan. well. :p xD

good news : Is a.k.a my hubby (in Sya Allah ) dah tak marah ngan aq. yess.. syg awak. :* 

ok lah need my beauty sleep. tata. :*
   
  
 

Miss Them so Badly
Monday, 10 December 2012 | 20:24 | 0 Sweet Cupcake

Assalamualaikum..

it's a really bored day.. tak tau nak buat n tulis ape..

ok tetiba lak aten rindu ngan all my member..

ok miss them so badly..

korang rindu korang..

terutama aida si mulut becok..

hahah.. btw bile aten rindu korang hanya 1 jew aten buat iaitu tgok gmbr..

aten malas nak tulis.. korang tgok lah gmbr2 nie erk..

;)

gambar nie semua sebelom kitaorang hbs sekolah.. 

hope korang enjoy !!











  see.. bertapa rapatnya kitaorang.. kan2..

 'dimana ade gambar ,

 disitu ade fatin'.. haha..

dear friend.. read this

yeah.. :')



Contest : I LOVE MY HIJAB
Saturday, 1 December 2012 | 00:54 | 0 Sweet Cupcake

 

Assalamualaikum.. 

gmbar ape tu??

tadi aten ternampak 1 contest nie..

nampak macam best jew.. tu aten join jugak..

jom lah kite join contest nie.. lagi ramai join mesti lagi best.. hehe

 kalau korang nak join contest nie.. korang tekan kat sini Contest : I LOVE MY HIJAB

hadiah die cmne lak?? 

  Korang jangan bimbang! Hadiah dia lumayan tau!

Hanya pemenang tempat pertama hingga tempat kelima yang akan dapat hadiah.

Doakan saya menang ok.. hehehe..

ok.. one more thing korang mesti follow blog die shine the lightning

then follow twitter die syasyirah13

and the last is like her facebook page Syirah Haziqah

then lepas korang dah siap tu mention 'Saya sudah sertai' kat twitter tu..

then jgn lupe bagi URL blog korang kat fb die ok..

oppps , lupe lak.. pastikan korang pakai tudung labuh yang tutup dada ok..

jangan sigkat because nanti penyertaan automatic terbatal..

dan jangan lupe korang kena tag 5 orang friend ok.. 

thank you..

akak Syirah.. ini lah gmbr saya.. :)

  tag friend : Aida nabilah , Farah , kak lisa , Farzana , Ain Zulaikha


bdak remaja islam meninggal pagi tady !!
Wednesday, 21 November 2012 | 23:58 | 0 Sweet Cupcake

Assalamualaikum..

ya allah knp tetiba tajuk entri aten bdak remaja ISLAM meninggal..

pagi tadi aten on9 fb then terbaca kat staus bdak hot kate tahziah kat  Khadijah Sihea 

terkejut aten cuz bdk nie aten pernah jmpa dlu.. die snyum kat aten..

then bile aten siasat n nk tau cite die knp budak nie blh meninggal..

rupanya die kena kurung kat umah ngan family die..

maybe die nk keluar pastu mk die x benarkan..

then die nekad nk keluar ikut tingkap.. tingkat 7 tu..

dgn menggunakan 3 helai kain (x pasti kain apa) kemudian dia turun ikut tingkap..mungkin 

tersilap langkah atau apa budak tu terjatuh ke bawah..dengar kata juga kepalanya terhantuk di 

kaki lima kat bawah tu..errrrr...memang ngeri betul...bayangkan jatuh dari tingkat 7..ni mesti kes

 tgk drama kuat sangat sampai ikat2 kain nak keluar dari rumah ikut tingkap..

tu lah cite nya.. 

p/s: sesiapa yg pandai hack fb org please deactive fb bdk nie..

kesian die.. msti die terseksa kat dlm kubur..

semoga die ditempatkan di tmpt org yg beriman..

amin.. :'(

sy ad ambik gmbr die dr fb die.. 





saya ambik gmbr die yg bertudung tau.. sebernanya die nie free hair..

soo korang tolong lah cari sesiapa yg blh deactive fb die..

smpai sini jelah sy post.. bye..

sumber: idalatiff.blogspot.com/2012/11/budak-form-4-jatuh-dari-tingkat.html

twitter BF die

blog bf die


I hate Faker.. -.-
| 18:47 | 0 Sweet Cupcake

assalamualaikum.

true from my heart that i hate faker..

sbb semalam ade org buat fake account FB aten..

ya allah..tau x mcm mne perasaan marah  nya..

dh lah die curi semua gmbr then my information also die ambik..

kalo nk ambik tu x blh kew mintak izin..geramnya..

tgok lah gmbr nie..

sjk bile lah nme Fatin Nuratiqah jadi Nurul Syuhadah kan..

siap buat relationship lagi tu.. ya allah geramnya...

then wktu aten printscreen gmbr nie..

die tros deactive account..tau takot.. bajet jew..

pastu ad lah manusia tu die mengaku yg die buat sbb terpaksa..

die nk bagi awek die jeles..

geramnya..

pastu die ad mintak maaf tp ad kew patot kalo aten nk tau sp yg buat..

msti bagi no. fon n jadi awek die.. msti lah x.. buat skit hati jew..

then aten teros blok die n unfriend die..

mamat cmtu patot kasi kaki jew..

ok lah.. nk pi mandi jap.. bye..

;)